Voetzorg + Editie 7 jaargang 2021
is in volle voorbereiding

Wat kunt u van deze editie verwachten:

Als voorbereiding op het OVV/OVH symposium met als thema “Huidkanker” op zaterdag 5 juni a.s. zullen er maar liefst 3 artikelen verschijnen over huidkanker. Een algemeen artikel, een artikel gespecificeerd over huidkanker en de voet en een artikel over huidkanker en de hand. De beide laatste artikelen zijn van de hand van dermatoloog Johan Toonstra die daarbij een groot aantal beelden uit zijn archief zal toevoegen. Vanwege de vergrijzing komt er een tsunami aan huidkanker gevallen op ons af en daarom is er voor dit thema gekozen als leidraad voor het symposium. Hoe meer zorgverleners goed kunnen screenen hoe meer mensen met huidkanker in een vroeg stadium in het juiste behandeltraject komen. Door vroegdiagnostiek samen met de nieuwe therapieën is huidkanker goed behandelbaar en daarmee wordt veel mensen een lijdensweg bespaart. Over het programma van het symposium zal spoedig meer bericht volgen. 27 maart gaat de inschrijving voorinschrijving voor dit symposium open en dat zal hier bekend worden gemaakt en via mail met de daarbij horende inschrijflink.
 
Onze vaste casuïstiek leverancier podotherapeut Iris Stassen heeft voor de komende editie reeds een casus geschreven en daar zijn we haar zeer erkentelijk voor.
 
Natuurlijk zullen we informeren over het congres van volgende week Voetzorg bij Ouderen die in een instelling wonen of thuiszorg krijgen. Daar wordt een rapport over geschreven. Dit wordt voorafgegaan door een artikel over probleemstelling en klachten van de geriatrische voet.
 
Johan Toonstra heeft het druk gehad want hij heeft al twee artikelen aangeleverd over Psoriasis Postulosa en een artikel over Erytrodermie. Erytrodermie is een diffuse roodheid van de gehele huid of een groot deel daarvan. De oorzaak is een massale vaatverwijding. Er kan hierdoor ook schilfering van de huid optreden. Als de huid over een groot oppervlak rood en schilferend is dan kun je meer problemen verwachten. Johan gaat daar in dit artikel dieper op in.
 
Eindelijk hebben we ook plaats om het al lang op de plank liggende artikel over het gevolg van het dragen van hoge hakken te publiceren.
 
Er zit nog meer in de digitale pen maar met dit bericht heeft u een goed inzicht over wat er gepubliceerd gaat worden in de komende editie van voetzorg+
 
We ontvingen van een collega gisteren een prachtig compliment :
“Ik ben super enthousiast over de inhoud van de artikelen, dus hiervoor mijn complimenten. Eindelijk een vakblad met verdieping waar ik al lang naar op zoek was”.
 
Daar zijn we natuurlijk trots op. Zulke berichten ontvangen we niet elke dag spontaan.
 
Wilt u inzage in de artikelen die we in het eerste jaar hebben gepubliceerd en daarmee kennis maken met ons steeds groter worden archief kijk dan op: https://voetzorgplus.com/overzicht-van-artikelen/
 
Onze community leden ontvangen 6x per jaar het digitale tijdschrift ” Voetzorg+” en kunnen elk artikel printen. Deze leden hebben altijd toegang tot het archief en krijgen 10% korting op onze cursussen en congressen. (Deze korting geldt niet voor congressen die we organiseren in opdracht van derden, en onze opleidingen). Leden krijgen ook inzage in borgprotocollen en quick reference cards.
 
Wilt u lid worden volg dan de volgende link: https://voetzorgplus.com/abonnementen/
 
U sluit het abonnement af voor een jaar en krijgt bericht of u het wilt verlengen 4 weken voor afloop. Er wordt niet gewerkt met automatische incasso’s. Een community abonnement kost 89,50 per jaar incl. 9% BTW en dit mag worden opgevoerd als bedrijfskosten of worden afgetrokken van de Inkomstenbelasting als u professioneel in de zorg werkzaam bent.