Persbericht 12 september 2021

Voetentraining kiest MischaNagel.nl BV/ Voetzorg+ als ondersteunende partner

Voetentraining ontwikkelt online trainingen bij voetklachten voor de consument.

De missie van Voetentraining is voetentraining in Nederland bij de consumenten en alle partijen die iets met voet en houding doen op de kaart te zetten.

De volgende stap is om een bijscholing voor pedicures in de markt te zetten. De ontwikkeling van de bijscholing is afgerond. De bijscholing bestaat uit een e-learning gedeelte (digitale syllabus) en twee praktijkdagen.

Er is bij pedicures behoefte aan verdiepende en nieuwe kennis. Verder denken wij dat via de pedicures meer mensen in aanraking kunnen komen met voetentraining. Via de pedicures is de stap naar het trainen van voeten laagdrempelig. Ook kan de pedicure wijzen op specialisten voor voetentraining: de Voetentrainers.

Het netwerk van Mischa Nagel’s VoetZorg+, de ervaring met het organiseren van evenementen op het gebied van hand en voetzorg, de digitale ontwikkeling mogelijkheden die dit bedrijf heeft en de toegang tot de wereld van medisch pedicures/ pedicures in zowel Nederland als Vlaanderen maakt het een ideale partner voor Voetentraining.

Wat Mischa Nagel persoonlijk aanspreekt in Voetentraining is de vernieuwende manier waarop patiënten met bepaalde voetklachten onder de professionele begeleiding van de pedicure/ medisch pedicure zelf verantwoording nemen. Pedicures verstrekken de voetoefeningen die horen bij de klacht en ondersteunen de patiënt. Met deze methode wordt de patiënt in het herstelproces betrokken en dat komt de uitkomst zeker ten goede.

Zowel in vele vormen van zorg maar ook in onze maatschappij hebben voeten een ondergeschikte rol. We hebben pas aandacht voor onze voeten als het misgaat en we worden geconfronteerd met de heftige consequenties als onze mobiliteit wordt beperkt. Tijd investeren in de conditie van je voeten geeft je een rendement van langere mobiliteit en dat is goud waard. Deze nieuwe vorm van voetzorg door Voetentraining zal daar zeker in de toekomst een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

Op woensdagavond 15 september a.s. geeft Cocky Hoogeveen van Voetentraining een Facebook live presentatie via de Facebookpagina van MischaNagel.nl BV. Mischa Nagel verzorgt een korte inleiding. Deze live- introductie begint om 19.30 en zal maximaal 45 minuten duren.

www.facebook.com/mischanagel.nl

Voor de opleiding tot Voetconsulent van Voetentraining is accreditatie aangevraagd bij ProCERT.

Meer weten over de speciaal voor (medisch) pedicures ontworpen opleiding Voetconsulent? Klik hier.