Project omschrijving

Voorwoord

Alweer de derde editie van het nieuwe Magazine staat nu voor u online. Daarin vindt u maar liefst 13 artikelen over belangrijke ontwikkelingen in de hand-, huid-, nagel- en voetzorg.

lees artikelen

Aceton

Regelmatig lezen we over het gebruik van aceton voor het verwijderen van nagellak. Of beter gezegd het advies om juist nagellakremover zonder dit bestanddeel te gebruiken. Of dit juist stelling is daar kun je vraagtekens bij plaatsen. Samen met een expert hebben we dit voor u onderzocht. De uitkomst leest u in dit artikel.

In het verlengde hiervan vond ik recent wetenschappelijk onderzoek wat wederom bevestigt dat bepaalde nagellakken een rol kunnen spelen bij de overdracht van onychomycose. Wat u erover moet weten leest u in dit artikel.


Johan Toonstra

Ik ben blij -en trots!- dat dermatoloog Johan Toonstra zijn medewerking wil geven aan Voetzorg+. Van hem vindt u in deze editie alvast twee goed gedocumenteerde artikelen over artritis: ‘Artritis Psoriatica’ en ‘Reactieve Artritis’).
Reuma is één van de medische thema’s waar we geregeld en uitvoerig over berichten. In deze editie vindt u nog twee bijdragen over reuma: ‘Artrose’ en de geneesmiddelen die het ‘Fenomeen van Raynaud’ als bijwerking kunnen geven.
z
z
z


OVV Select Casus Iris Stassen

Casuïstiek zal in Voetzorg+ een voorname rol spelen. Leren van elkaar is één van de meest effectieve methoden om je zorgverlening te verbeteren en veilige zorg te kunnen blijven geven. In deze editie vindt u de OVV examen casus van podotherapeut Iris Stassen. In een tweede bijdrage van Iris leest u over het gebruik van nagelverharder tijdens chemo- of immunotherapie. Gelukkig heeft ook Iris heeft mijn uitnodiging aangenomen om vaker voor Voetzorg+ te schrijven, waardoor we u een nog gevarieerder informatieaanbod kunnen brengen vaak vanuit een praktijkgerichte blik.

Veilige oncologische voetzorgverlening is de basis van een uitgebreid artikel over de oncologisch voetzorgverlener OVV. Het legt zeer duidelijk -gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek- uit waarom juist de OVV goed is opgeleid om de voeten van kankerpatiënten veilig en effectief te verzorgen. Samen met de nieuwe richtlijnen over veilige en effectieve oncologische voet- en handzorg, vormt dit artikel de basis voor een informatiepakket dat naar alle stakeholders in de oncologie zal worden gestuurd.

We werken hard aan de verdere uitbreiding van uw informatieplatform Voetzorg+. Binnenkort zullen de domeinen huidzorgplus.com, nagelzorgplus.com en wondzorgplus.com worden gelanceerd. De inhoud van Voetzorg+ is vaak ook relevant voor collega zorgverleners. Wij kunnen u op deze manier ook met deze zorgberoepen dichter bij elkaar brengen.

Dat is onze doelstelling voor het 4e kwartaal 2020

Veel leesplezier!

Mischa Nagel

Magazine

Oncologie

Schimmeldiagnostiek

Reuma

Handzorg

Ingrediënten