Project omschrijving

In deze podcast legt Estelle Smits, directeur Instituut Massage bij Kanker, uit waarom massage bij kanker een goed idee is. Een mooi interview waarin verschillende onderwerpen als massage bij kanker in het ziekenhuis, waar moet je rekening mee houden en wat kan het de mensen met de ziekte kanker geven naar voren komen. De podcast is een onderdeel van de serie van Erik Zomers “Waarom is massage een goed idee?”.

Boodschap van Estelle:

Deze crisis brengt veel zorgen en angst. Ook mijn opleidingen en massagepraktijk liggen stil. Massage op 1,5 meter afstand lukt niet, dus proberen we andere manieren te vinden om elkaar te ondersteunen. Ik hoop dat deze podcast een welkome afleiding kan zijn! Ik wens jullie veel sterkte, warmte, steun en liefde. Warme groet Estelle

Estelle Smits

Estelle Smits is directeur van en docent aan het Instituut Massage bij Kanker. Ze heeft zich als massagetherapeut gespecialiseerd in massage bij kanker. Het Instituut Massage bij Kanker is in 2011 opgericht en was daarmee de eerste in Nederland die professionele trainingen aanbood op het gebied van massage in de oncologie. Naast haar werk bij het Instituut Massage bij Kanker is Estelle in dienst van het ziekenhuis HMC Antoniushove om op de oncologie afdeling massages te geven aan oncologie-patiënten. 

Ze heeft o.a. opleidingen gevolgd bij Gayle MacDonald (grondlegster van oncologiemassage in de VS) en in Schotland de ‘5-days Hospital Intensive’ in het Western General Hospital Cancer Centre gedaan en volgt nauwgezet alle internationale ontwikkelingen over massage bij kanker, onder ander door deelname aan de Oncology Massage & Healing Summit in Minneapolis, georganiseerd door de Society for Oncology Massage. 

In 2018 was zij spreker op deze bijeenkomst. Aanraken met liefdevolle aandacht staat bij Estelle centraal. De kracht van een liefdevolle aanraking, waarbij alles er mag zijn, is voor haar de kern voor het herstellen van het vertrouwen in het lichaam en van de balans tussen lichaam en geest. Dit en haar passie voor het doorgeven van kennis en ervaring, zijn de drijfveren van Estelle als massagetherapeut en docent/trainer.

Estelle is professional member of the Society for Oncology Massage en voldoet aan de internationale criteria voor docent en practitioner Oncology Massage.