KMO

<overzicht
ZOOM MEETING>
KMO>
AGENDA>

VOOR WIE?

Vlaamse KMO’s en zelfstandigen in hoofd- en bijberoep

WAT?

Alle activiteiten vanaf €100. Subsidieregeling tot 30% van deelnamebedrag

ERKEND?

MischaNagel.nl erkend dienstverlener DV.O234116.

HOE?

Factuur vragen – zelf online steunaanvraag bij KMO – afhandeling via SODEXO.

KMO in het kort

 • Subsidieregeling tot 30% van deelnamebedrag

 • Voor Vlaamse deelnemers

 • Beheerd door Sodexo

 • Zelfstandigen in hoofd- en bijberoep doen zelf een online steunverzoek. Bent u in loondienst, dan verloopt de aanvraag via uw werkgever.

 • Alle activiteiten van MischaNagel.nl komen in aanmerking, ook die in Nederland.

 • Minimum bedrag voor KMO-aanvraag is € 100.

 • Inschrijven met KMO?

  • Gebruik de ‘KMO optie’. U ontvangt een offerte om de online aanvraag te starten op KMO site. (Indien deze niet bij de activiteit vermeld staat, stuurt u ons een e-mail of gebruikt u deze link.)
  • U stort de eigen bijdrage bij Sodexo; de subsidiebijdrage wordt dan bijgestort door de Vlaamse overheid (volg instructies bij online aanvraag)
  • Sodexo stuurt ons daarna bericht
  • Wij sturen u een factuur, het factuurnummer voert u online in bij uw aanvraag.
  • U keurt u de betaling goed; Sodexo stort het op de rekening van MischaNagel.nl.

U betaalt bij een KMO-aanvraag nooit direct aan MischaNagel.nl, maar altijd via Sodexo!

Sinds 22 mei 2019 is MischaNagel.nl een door de Vlaamse overheid erkende dienstverlener. Deelnemers aan onze activiteiten kunnen een deel van het deelnamebedrag laten subsidiëren.

Ons registratie-/ erkenningsnummer is DV.O234116 .

Let op: deze voorziening geldt alleen voor Vlaamse ondernemingen en is daarnaast afhankelijk van individuele omstandigheden. We bieden u deze informatie aan als extra dienstverlening, u kunt hier echter geen rechten aan ontlenen. Zie voor meer informatie de site van het Agentschap Innoveren en Ondernemen – VLAIO.

VLAIO vergoedt onder voorwaarden tot 30% van het deelnamebedrag/ cursusgeld (exclusief btw) voor de activiteit waaraan u deelneemt. Onze activiteiten zijn overigens vrijgesteld van btw.

Op onze webpagina’s kunt u het deelnamebedrag per cursus, opleiding of congres precies terugvinden. Per 1 december 2019 is de maximale bijdrage verlaagt naar 30% voor kleine ondernemingen.

Als zelfstandige (in hoofd- of bijberoep) dient u als persoon en als onderneming geregistreerd te zijn om van de regeling en uw portefeuille gebruik te kunnen maken; dit is eenmalig. Op deze pagina vindt wordt precies uitgelegd hoe u zich registreert.

Zowel de registratie als subsidie-aanvragen rondt u volledig online af. Indien u in loondienst bent, dient uw werkgever de aanvraag in te dienen.

Aanmelding bij MischaNagel.nl met gebruik KMO-Portefeuille

 1. Wilt u deelnemen aan één van onze activiteiten? Maak dan altijd gebruik van de ‘KMO-optie’ zoals aangegeven op de webpagina van de activiteit. Stuur ons bij twijfel altijd eerst een e-mail. Betaal nooit het volledige deelname bedrag direct aan ons of via onze ticketpartner EventBrite.

 2. Voor bepaalde activiteiten vragen we u om 10% van het deelnamebedrag als inschrijfgeld te betalen. Deze betaling doet u wel aan MischaNagel.nl en wordt nadat Sodexo uw deelnamebedrag aan ons heeft overgemaakt direct teruggestort.

 3. U krijgt van ons een offerte toegestuurd – hierin staan alle gegevens vermeld die u nodig heeft om uw steunaanvraag te starten.

 4. Zelfs al heeft u 10% inschrijfgeld betaald, dient uw steunaanvraag voor het volledige deelname bedrag te zijn. De aan u toegekende subsidie wordt ook berekend als percentage van dat bedrag.

 5. Kijk voor meer informatie over de aanvraag op de zeer duidelijke webpagina van VLAIO.

 6. U ontvangt onze factuur pas wanneer de activiteit is bevestigd en deze definitief door zal gaan. U heeft het factuurnummer nodig om betaling aan MischaNagel.nl goed te keuren. We verzoeken u dat direct na ontvangst van de factuur te doen en altijd voor aanvang van de activiteit.

 7. Bij deelname aan een congres ontvangt u daarna in de meeste gevallen een elektronisch bewijs van deelname; deze wordt bij toegang gecontroleerd (gescand). Voor de meeste cursussen en opleidingen gebruiken we een presentielijst waarop u aan het begin van de lesdag uw handtekening plaatst als bewijs van deelname (bij meerdaagse cursussen doet u dat iedere lesdag).

 8. Na deelname aan de activiteit ontvangt u een gepersonaliseerd attest van deelname/ vorming.

 • Uw aanvraag dient uiterlijk 14 dagen na de start van de activiteit ingediend te zijn.

 • Het minimumbedrag van uw Steunaanvraag dient € 100 te zijn (onze activiteiten vallen onder het 0% btw-tarief).

 • Het erkenningsnummer van MischaNagel.nl is DV.O234116.

 • Door uw inschrijving accepteert u onze algemene voorwaarden.

Bij het samenstellen van deze informatie heeft MischaNagel.nl de grootst mogelijke zorg betracht om een correct en volledig beeld over de KMO-Portefeuille, de aanvraagmethode en het gebruik van de portefeuille. We hebben hier voor meerdere bronnen geraadplaagd. Als nieuwe ‘aanbieder’ hebben we nog weinig ervaring in de toepassing van de ‘portefeuille”. Mocht er incorrecte informatie op deze pagina vermeld staan, dan bieden we daarvoor onze welgemeende excuses aan en horen we graag van u wat er aangepast zou moeten worden. [update 4 december 2019]