Met Kirsten Veenstra & Prof. Dr. Eckart Haneke

Stelt Mischa opnieuw een evenwichtig, leerzaam en interessant programma rondom één ‘voet-thema’ voor u samen. Als deelnemer wordt u door hen doorlopend betrokken en uitgedaagd. Daardoor verwerft u direct nieuwe inzichten en kennis die u in uw praktijk kunt toepassen.

Dag v/d de Voet Congres
28 november 2020
Thema: Nagelpathologie

Het nagelapparaat en het ontstaan van nageltumoren.

SPREKERS

Uniek programma met boeiende experts.

Presentatoren >

TICKETS

Online kaartverkoop gestart! €115

Student? klik hier.

RESERVEREN>

ACCREDITATIE

In aanvraag bij verschillende registers

Check status>

Het Voetcongres (VC20) en de Dag van de Voet (DV20) zijn samengevoegd tot één groot virtueel evenement.

Deelnemers uit Vlaanderen zullen iets eerder starten zijn omdat DV20 voor hen zal worden geopend door een een lid van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers en lid van de Commissie Zorg van het Belgische parlement. Zij zal alle aanwezigen informeren over de laatste ontwikkelingen omtrent het statuur voor de gespecialiseerde voetverzorger.

Op het Voetcongres 2010 sprak professor dr Eckart Haneke over de samenhang tussen nagelafwijkingen en voet-deformiteiten. Zijn presentatie duurde een uur maar een groot aantal deelnemers had ons destijds verzocht om een hele dag te organiseren om door professor Haneke te kunnen worden bijgeschoold.

Dat gebeurde op 22 januari 2011. Professor Haneke is één van vier gespecialiseerde nagelchirurgen ter wereld en auteur van diverse boeken. Destijds gaf hij voor een select gezelschap van 200 deelnemers een uitgebreide presentatie. Deze dag werd middels de evaluatie door de deelnemers enorm hoog gewaardeerd.

Niet iedereen heeft toen deze presentatie kunnen bijwonen en ook vanuit Vlaanderen kwam het verzoek om Professor Haneke nogmaals over te halen een presentatie van een dag te geven. Door zijn drukke agenda heeft het er nooit meer van kunnen komen tot nu.

Hij zal op 28 november tijdens VC20/ DV20 maar liefs drie presentaties te geven! Hij zal in het Engels presenteren – via ondertiteling zal iedereen zijn verhaal vertaald in het Nederlands direct en zonder taalproblemen kunnen volgen!

#1

Uitleg over het functioneren van het nagelapparaat.

Er is binnen alle zorgverlenende vakken altijd te weinig aandacht geweest hoe een nagelapparaat precies functioneert. Een beter inzicht hierin zal u in de praktijk verder helpen om beter te kunnen waarnemen welke verstoringen er bij patiënten te zien zijn.

45 minuten

#2

De ingroeiende nagel.

Professor Haneke behandelt de oorzaken en het ontstaan van de ingroeiende nagel en zal uitgebreid ingaan op het management van deze pathologie van de nagel.

45 minuten

#3

Nageltumoren.

Deze 90 minuten durende presentatie gaat over de verschillende nageltumoren, welke factoren bijdragen aan hun ontstaan, en hoe ze herkend kunnen worden.

Bij het voorbereiden van dit congres hebben wij verschillende andere sprekers benaderd om dit thema te bespreken maar dan blijkt pas goed dat gedegen kennis hierover schaars is. Professor Haneke heeft dit thema direct opgenomen in zijn presentatie!

De drie presentaties van prof dr Haneke zullen eerder worden opgenomen. Omdat deze in de Engelse taal zijn laten wij de presentaties vertalen en ondertitelen. Hij zal daarnaast de hele dag virtueel wel aanwezig zijn op VC20/ DV20 om uw vragen te beantwoorden!

90 minuten

#4

De patiënt spreekt: ‘Is er leven na een been- of voet amputatie?’

Op ieder congres hoort u altijd van een patiënt. Door te luisteren naar patiënten horen we hoe onze zorgverlening verder verbeterd kan worden.

Orthopedisch chirurg Kirsten Veenstra interviewt één van haar patiënten.

De grootste reden om over te moeten gaan tot een amputatie van voet of been ligt in het feit dat er ergens in de zorgketen te veel tijd verloren is gegaan waardoor een amputatie onafwendbaar wordt. U krijgt hier in uw praktijk vast ook mee te maken. Met dit interview willen we duidelijk willen maken dat er zelfs na een amputatie opties en nieuwe dynamieken ontstaan om het leven weer op te pakken. Het interview is aangrijpend en toch biedt het perspectief.

De patiënt spreekt! Is een onderdeel dat altijd hoog gewaardeerd wordt door de deelnemers.

30 minuten

#5

Nagels en nagelverzorging – Mischa Nagel

Het microbioom van de nagel, de zuurgraad van de nagel zijn thema’s die e presentatie aan bod komen.

Mischa zal in zijn presentatie dieper ingaan op het gebruik van kunstnagels en eventuele consequenties op de gezonde nagel.

45 minuten

+…

De Derde Dimensie

Orthopedisch chirurg Kirsten Veenstra behandelt tussendoor twee casussen van patiënten die met voetproblemen in haar praktijk terecht gekomen zijn.

Q&A

Via de Q&A kunt u tijdens alle presentaties vragen stellen en door vragen van andere deelnemers te ‘liken’ 👍 deze ‘omhoog’ te stemmen waardoor ze eerder voorgelegd worden aan de spreker.

Sprekers op VC20/ DV20

Prof. Dr. med. Eckart Haneke

Prof. Dr. med. Dr. med. habil. Eckart Haneke

Study of medicine at the Medical Faculty, Martin-Luther-University Halle-Wittenberg in Halle/Saale 1960-1966

Internship in Internal Medicine, Surgery (traumatology), and Physiological chemistry 1966-1967

Dermatology training at Dept Dermatol, Martin-Luther-University Halle 1967-1971, board certification 1971

Senior resident till Jan 1973

General practitioner at Arnstein/Unterfranken 1973-1974

Dept Dermatol Univ Erlangen 1975-1986: Senior resident 1975, Ass Prof 1975-1978, Docent 1978-1979, Associate Prof 1980-1986

Professor and chairman, Dept Dermatol Wuppertal Hosp, Acad Teaching Hosp Univs Düsseldorf and Witten-Herdecke 1986-2000

Head, Inst Dermatol, Klinikk Bunaes, Sandvika, Oslo, Norway 2000-2004

Dermatologist, Dermatol Clin „Dermaticum“, Kaiser-Joseph-Strasse, Freiburg, Germany, since 2004

Honorary Consultant, Dept Dermatol, Univ Med Ctr St Radboud, Nijmegen, Netherlands, 2004-2005

Visiting professor, Dept Dermatol, Univ Berne, Switzerland, since 2005

Senior Consultant, Dept Dermatol, Acad Hosp, Univ Ghent, Belgium, since 2006

Senior Consultant, Centro de Dermatologia, Instituto CUF, Porto, Portugal, since 2008

MD: Univ Halle 1968

PhD: Univ Erlangen 1978

Associate professor: Erlangen 1979

Clinical professor: Erlangen 1980

Special interests

Dermatopathology, dermatological surgery, nail diseases, diseases of the oral mucosa, aesthetic dermatology

Publications

>300 journal articles, >190 book chapters, author of 1 book, co-editor of 5 books, >1200 lectures at national and international meetings

Reviewer for Arch Dermatol, Br J Dermatol, Eur J Dermatol, Hautarzt, J Am Acad Dermatol, J Eur Acad Dermatol Venereol, J German Soc Dermatol etc.

Member of the editorial board of several journals

Societies

German Dermatol Soc, German Soc Dermatol Surg (Founding member, long-term board of diectors, past vice-president), Eur Acad Dermatol Venereol, French Soc Dermatol Venereol (Corresponding Member), Austrian Soc Dermatol (Corresponding member), German Working Group Dermatohistopathol (Past President) Asoc Colomb Dermatol (Honorary member), German Mycol Soc, Mex Soc Dermatol Surg (Hon Member), Turk Dermatol Soc (Hon Memb), Pol Soc Dermatol (Hon Memb), Int Soc Dermatol Surg (Past President), Eur Nail Soc (Past President), Eur Soc Cosm Aesthet Dermatol (Past Pres), Dermatological Surgery Group Swiss Soc Dermatol Venereol (Hon Member), Asociación Argentina de Medicina y Cirugía Cosmética (Hon Member), Romanian Soc Dermatol (Hon Member), Swiss Soc Dermatol Venereol (Corresponding Member), Slovak Soc Med Branch of Aesthet Cosm Dermatol (Honorary Member), Swiss Soc Dermatol Venereol (Corresponding member)

Chirurg Kirsten Veenstra

Kirsten Veenstra is al 23 jaar werkzaam als orthopeed, waarvan 13 jaar in de Sint Maartenskliniek. Na 10 jaar een algemene praktijk in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam te hebben gehad, heeft ze gekozen voor sub-specialisatie.

In 2018 en 2019 was zij dagvoorzitter van het Voetcongres.

Meer leest u hier.

Parlementariër Yoleen Van Camp

Van Camp studeerde Latijn-Moderne Talen aan het college van Herentals. Hierna volgde ze een opleiding tot Verpleegkundige. Enkele dagen voor de Belgische federale verkiezingen 2014 promoveerde ze tot doctor in de medische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.
Voor de Belgische federale verkiezingen 2014 stond ze op de tiende plek voor de kieslijst voor kieskring Antwerpen. Ze behaalde 11.221 voorkeursstemmen en werd zo verkozen in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Bij de openingszitting van de Kamer van volksvertegenwoordigers mocht ze als jongste kamerlid van de nieuwe legislatuur optreden als een van de twee ondervoorzitters van de kamer.
In de Kamer werd ze lid van de commissie voor Volksgezondheid, het Leefmilieu en de Maatschappelijke Hernieuwing, de commissie voor Wetenschappelijke en technologische vraagstukken, de Bijzondere commissie voor het Reglement en voor de Hervorming van de parlementaire werkzaamheden en de Commissie voor de Naturalisaties.
Bij de verkiezingen van 2019 werd ze vanop de zesde plaats op de Antwerpse N-VA-lijst herkozen in de Kamer met 21.202 voorkeurstemmen.

Zorgspecialist Mischa nagel

Passie Voor Professionele Voetzorg.

Mischa is ervan overtuigd dat iedere patiënt de hoogste kwaliteit van leven en de best mogelijke zorg verdient tegen aanvaardbare kosten. Voetzorgverlening wordt vaak ondergewaardeerd terwijl gezonde, goed functionerende voeten essentieel zijn voor onze mobiliteit en -fysieke & mentale- gezondheid. Gezonde mensen zien dit als vanzelfsprekend.

Goed opgeleide en gespecialiseerde (voet)verzorgers zien bepaalde aandoeningen soms in een vroegtijdige stadium en moeten in staat zijn hier goed en effectief over te communiceren met de arts. Dat heeft directe gezondheidsvoordelen voor de patiënt en kan op de langere termijn zelfs leiden tot besparingen in de zorg. Een win-win!

​Mischa Nagel voorziet voetzorgverleners van recente relevante medische informatie -altijd wetenschappelijk geborgd!- in cursussen, opleidingen, congressen en publicaties. Hij werkt daartoe samen met een team van gerenommeerde professoren en wetenschappers van over de hele wereld.

In 2013 signaleerde Mischa een ‘zorggebrek’ voor voeten van de oncologische patiënt. In de medische wereld werd daar destijds geen aandacht aan besteed. Het door hem ontwikkelde educatieve OVV-programma is wereldwijd nog steeds uniek en wordt na Nederland en Vlaanderen binnenkort ook daarbuiten geïntroduceerd. In 2019 werd deze oncologische zorg uitgebreid naar de hand. Naast oncologie vormen schimmeldiagnostiek, diabetes en reuma belangrijke thema’s.
Meer lezen? Klik hier.

Programma DVC-20 – 28 november

 • 09.30 – 09.50 | “De weg naar een officieel beroep.”  Yoleen van Camp
 • 09.50 – 10.05 – 15 minuten | + ‘De derde dimensie’ De flexteen.”

 • 10.05 – 11.05  – 60 minuten | “Nagels en nagelverzorging” Mischa Nagel
 • Accreditatievragen!

 • 11.05 – 11.20 | Pauze
 • 11.20 – 12.05 – 45 minuten | Uitleg over het functioneren van het nagelapparaat.” Prof. Dr. Med. E. Haneke
 • 12.05 – 12.45 – 45 minuten | De patiënt spreekt: ‘Is er leven na een been- of voet amputatie?’ Kirsten Veenstra
 • Accreditatievragen!

 • 12.45 – 13.15 | Pauze
 • 13.30 – 15.00 – 90 minuten | “Nageltumoren” .” Prof. Dr. Med. E. Haneke
 • Accreditatievragen!

 • 15.00 – 15.15 Pauze
 • 15.15 – 15.30 – 15 minuten | + ‘De derde dimensie’ ” Achillespeesverlenging met gasroc slide en percutaan”
 • 15.30 – 16.15 – 45 minuten | De ingroeiende nagel.” Prof. Dr. Med. E. Haneke
 • Accreditatievragen!

 • 16.15 – 16.30 | Pauze
 • 16.30 – 16.45 – 15 minuten | + ‘De derde dimensie’  ” Hallux valgus – opfris”
 • 16.45 – 17.00 – 15 minuten | + ‘Verduidelijking, vragen, conclusies en afronding
 • Accreditatievragen!

 • 17.00 Einde

Accredities

Kantel uw smartphone om de hele tabel te kunnen zien.

Register Status (7 oktober)
Procert (KRP) 6 punten (‘voetzorg’)
BVV Zelf aanvragen
St. Adap (podotherapie +huidzorgverleners) 5,5 punten
KABIZ (podologen) 5,5 punten
KABIZ (orthopedisch schoenmakers) 5 punten

Studententarief!

Volgt u op dit moment een erkende opleiding in de voetzorgverlening (b.v. podologie, podotherapie, pedicure, medisch pedicure, gespecialiseerd voetverzorger BE) en kunt u dat aantonen middels een bewijs van inschrijving dan bieden wij u een speciaal tarief aan voor DVC-20. Na het afronden van uw boeking stuurt u uw bewijs van inschrijving per email aan mischa@mischanagel.nl; indien dit niet binnen 24 uur ontvangen is wordt uw deelname teruggedraaid. Klik hier om dit tarief te boeken.