Congres Voetzorg bij ouderen in thuiszorgsituatie of zorginstelling

Schrijf je in en neem digitaal deel aan dit unieke congres waarin allerhande zaken aan bod komen waar je tegen aanloopt bij de voetzorg van oudere cliënten. Waaronder zaken waar je mee te maken krijgt als je ouderen verzorgt in een thuiszorgsituatie of die in een zorginstelling verblijven.

MEER INFORMATIE
MELD JE AAN
INRICHTING CONGRES

Dit ProVoet congres is powered by Voetzorg+

Datum
27 maart 20201

Tijd
10.00 uur – 16.00 uur

Accreditatie [Details? Klik hier.]
Procert 6 punten Voetzorg (Overige risicovoet (niet zijnde DM of reuma)); V&VN, NVvPO en aangevraagd bij St.Loop (podologen), St. Adap (podotherapeuten) en BVV (Vlaanderen).

Kosten
Vroegboektarief € 80,- geldt bij aanmelding t/m 6 maart 2021. Na 6 maart is het tarief € 95,-

(inclusief digitale deelname, deelnamebewijs en digitaal naslagwerk)

(Deze bedragen zijn vrijgesteld van btw)

Aanvullende informatie

Bij aanmelding voor dit congres heb je een account aangemaakt. De factuur staat in ‘Mijn Account’ op Voetzorg+ onder ‘Mijn bestellingen. Hier kun je ook altijd een kopie van je e-ticket terugvinden. Het congresmateriaal kun je daar t.z.t. ook terugvinden.

Technische oefensessies

Schrijf je hieronder in voor één (of meer) van de vier inloopsessies.

Meer informatie

Meld je aan om om dit congres digitaal bij te wonen!

Zaterdag 27 maart 2021 is het congres ‘Voetzorg bij ouderen in thuiszorgsituatie of zorginstelling’ in het Maitland Theater. ProVoet directeur Ron Verschuren opent het congres waarna twee panels op interactieve manier allerlei zaken rondom het thema bespreken. De panels bestaan uit deskundigen met diverse expertises. Onder begeleiding van Orthopedisch chirurg Kirsten Veenstra en zorgspecialist Mischa Nagel krijgen zij een aantal veel voorkomende problemen voorgelegd om mogelijke oplossingen te formuleren. Daarnaast is een kleine selecte groep zorgverleners aanwezig met een actieve rol in het programma.

Voetzorg bij ouderen in thuiszorgsituatie of zorginstelling

Door toenemende vergrijzing krijgen voetzorgverleners steeds vaker te maken met oudere cliënten en hun specifieke voetproblemen. Als voetzorgverlener is het belangrijk daar adequaat en met gedegen kennis van zaken op in te spelen.

Slechts 30% van alle ouderen van 75 jaar of ouder kan zelf nog goed zijn voeten verzorgen. Vaak zijn ze belemmerd door verminderde lenigheid, verminderde visus, pijn en algemene spierzwakte. Goede en effectieve voetzorg is noodzakelijk en daarbij is het belangrijk je eigen veiligheid én de veiligheid van de cliënt te borgen. Voor ouderen die in instellingen verblijven of die thuiszorg krijgen komt nog een ander facet om de hoek kijken. Hoe krijg je als voetzorgverlener de door jou nodig geachte zorg overgedragen en uitgevoerd door andere zorgverleners die jouw cliënt dagelijks verzorgen.

We hebben je en je collega’s gevraagd om nu alvast hun ervaringen te delen. Deze vind je terug in het
dossier voetzorg & ouderen
We hebben de reacties die ProVoet leden hebben gemaakt bij het invullen van de enquête ook verzameld. Deze kun je lezen in de
reacties van ProVoet leden
Aanvullende achtergrondinformatie kun je via onderstaande buttons terugvinden.
BIJLAGE VOETKLACHTEN BIJ OUDEREN
BIJLAGE WAT IS ER GEREGELD BIJ VOETZORG VOOR OUDEREN
In onderstaand artikel lees je de ervaringen van een medisch pedicure die werkt in een zorginstelling voor ouderen.
MELD JE AAN

Dit ProVoet congres is powered by Voetzorg+

Aanmelden inloopsessies

Om inloggen en deelname aan het congres zo eenvoudig mogelijk te maken nodigen we je uit om deel te nemen aan een technische oefensessie. Meldt je direct aan voor een (gratis) sessie naar keuze.

Een inloopsessie houdt in dat je gedurende de geplande tijd naar wens en behoefte kunt inloggen. Wanneer het jou het beste uitkomt en je kunt zo lang of kort blijven als je wilt.

Tijdens de inloopsessie laten we steeds een korte presentatie zien waar je ook geluid bij hoort. Kun je alles goed zien en horen? Dan is het doel van de sessie bereikt en kun je uitloggen. Je weet dan dat je op zaterdag 27 maart zonder problemen kunt deelnemen aan het congres. Wil je aan meerdere inloopsessies deelnemen? Dat is geen enkel probleem. Daarnaast kun je ook alvast oefenen met het beantwoorden van de accreditatievragen.

Klik op onderstaande link om je aan te melden. Aanvullende technische informatie over het congres lees je door hier te klikken.

Klik op de link onder datum hieronder voor aanmelding inloopsessie.

Datum Tussen
Ma 22 mrt 16u00 en 18u00
Di 23 mrt 12u00 en 13u30
Wo 24 mrt 17u00 en 18u30
Do 25 mrt 16u30 en 18u00

Na het aanmelden ontvang je een uitgebreide e-mail met daarin naast de link meer informatie over wat je kunt verwachten van de oefensessie.

Deelname aan een inloopsessie is volledig vrijblijvend. Ze zijn bedoeld om deelnemers met geen of weinig ervaring met virtueel onderwijs alvast een beetje wegwijs te maken. Gezien het aantal deelnemers zal er op 27 maart weinig technische ondersteuning geboden kunnen worden.

Voor het congres op 27 maart zelf ben je reeds bij inschrijven aangemeld. Een aantal deelnemers heeft destijds een onvolledig e-ticket ontvangen. Zij ontvangen automatisch een correct ticket en worden hier direct over geïnformeerd. Dit geldt voor alle inschrijvingen t/m 8 februari. Alle deelnemers ontvangen in de dagen voor het congres uitgebreide informatie.

Programma

Van Tot Programma Onderdeel
09:00 10:00 Inlog congreslocatie. / Ontvangst van de gasten in het Maitland Theater
10:00 10:15 Opening door: Ron Verschuren, directeur Provoet
10:15 10:45 Ouderen in zorginstelling of thuiszorg ontvangen. Voorbeschouwing op programma van dit congres door Kirsten Veenstra en Mischa Nagel
10:45 11:00 Voorstellen van de panelleden
11:00 11:30 Pauze
11:30 11:45 Dit is de praktijk !  Resultaten Provoet-enquête   Mischa Nagel
11:45 12:00 O ja? Resultaten ingevuld door groep 82.000 verpleegkundigen en zorgverleners Kirsten Veenstra
12:00 12:30 Een eerste reactie van de panelleden
12:30 13:00 Knelpunten zoals deze zijn geanalyseerd door redactie team
2 accreditatie vragen voor deelnemers
13:00 13:30 Pauze
13:30 13:45 Voorzitter Panel 1 geeft een presentatie van 15 minuten
13:45 14:00 Voorzitter Panel 2 geeft een presentatie van 15 minuten
14:00 14:30 Reactie op betoog van voorzitters.  Panel 1 spreekt zich uit, Panel 2 spreekt zich uit
14:30 15:00 Terug naar de knelpunten zoals deze zijn geanalyseerd door redactie team. Reacties door beide panels: Het aanwezige publiek reflecteert op aanwijzing van de moderatoren
15:00 15:15 Pauze
15:15 15:45 Gastspreker: Inhoudelijke presentatie over voetzorg bij ouderen.Thema: Zou een jaarlijkse voetscreening bij ouder > 70 jaar voetproblemen kunnen voorkomen?
2 accrediatievragen voor de deelnemers
15:45 16:30 Vervolg: analyse knelpunten met paneldiscussie en het publieksreacties
16:30 17:00 Conclusie door: Kirsten Veenstra, Mischa Nagel, Frank van Wijck
MELD JE AAN

Dit ProVoet congres is powered by Voetzorg+


Accreditatie

Het ‘Congres Voetzorg bij ouderen in thuiszorgsituatie of zorginstelling’ is geaccrediteerd bij de volgende kwaliteitsregisters: (update 22-02-2021)

Naam register Punten Categorie
ProCert Kwaliteitsregister voor Pedicures 6 Voetzorg — Overige risicovoet (niet zijnde DM of reuma)
Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN) 6 Scholing Dementieverpleegkunde
6 Scholing Dermatologie
6 Scholing Geriatrie-Gerontologie
6 Scholing Praktijkverpleegkunde
6 Scholing Wijkverpleegkunde
NVvPO 6 Nascholing praktijkondersteuners